Bought phone on CL Data works but signal drops on phone calls

This is a discussion on Bought phone on CL Data works but signal drops on phone calls within the Droid X Rescue Squad forums, part of the Droid X Discussion category; Hey all, I have done damn near everything to fix my phone... I bought it a month ago on Craigslist...and it was running APEX 2.0 ...


Results 1 to 8 of 8

Thread: Bought phone on CL Data works but signal drops on phone calls

  1. #1
    X Lurker Achievements:
    100 Experience Points31 days registered7 days registered
    bassbumper's Avatar
    Member #
    39109
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Liked
    0 times

    Bought phone on CL Data works but signal drops on phone calls

    Hey all, I have done damn near everything to fix my phone...
    I bought it a month ago on Craigslist...and it was running APEX 2.0 alpha
    the software was very buggy so I decided to flash several other roms Liberty
    ALL the same result the data works great, but when I attempt to make a call the signal bars drop and the phone will not make calls...

    I have SBF'd to 2.3.340 Froyo... to no result
    maderstcok update as well.... it won't allow me to activate...ugh

    Keep in mind I have an OG Droid that works perfectly fine in the same location.

    I have no clue what the problem is!!!

  2. Droid X Forums
    Ads


  3. #2
    Moderator
    Supporting Member
    Points: 25,450, Level: 96
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 900
    Overall activity: 0.9%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience Points100 Experience Points31 days registered7 days registered
    Awards:
    Frequent Poster
    mikeinrichmond's Avatar
    Member #
    9010
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Richmond, Va
    Posts
    7,668
    Liked
    392 times
    After you SBF'd, did you wipe data as well? Have you tried to reactivate the phone by dialing *228 then choosing option #1 when prompted?
    Where my time is spent away from the office!


  4. #3
    Agent X
    Points: 7,762, Level: 59
    Level completed: 6%, Points required for next Level: 188
    Overall activity: 1.2%
    Achievements:
    500 Experience Points250 Experience Points31 days registered100 Experience Points7 days registered
    mopar-x's Avatar
    Member #
    22071
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Buffalo N.Y.
    Posts
    1,132
    Liked
    56 times
    Did you try calling 288* and pressing 2 to update your roaming?

    Sent from my DROIDX using Droid X Forums
    Sent from Mopar-x

  5. #4
    X Lurker Achievements:
    100 Experience Points31 days registered7 days registered
    bassbumper's Avatar
    Member #
    39109
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    Data wipe after SBF eh? I have done it after and loaded the maderstcok update( the one I am currently flashed to. I did try to activate however, it wont even make the call to activate.
    @Mopar: so I update my roaming pressing 2 within the activation menu? please explain

    Thanks I will attempt to SBF again? I heard Maderstcok made it so you could use their update instead of the SBF..?

  6. #5
    Moderator
    Supporting Member
    Points: 25,450, Level: 96
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 900
    Overall activity: 0.9%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience Points100 Experience Points31 days registered7 days registered
    Awards:
    Frequent Poster
    mikeinrichmond's Avatar
    Member #
    9010
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Richmond, Va
    Posts
    7,668
    Liked
    392 times
    Quote Originally Posted by bassbumper View Post
    Data wipe after SBF eh? I have done it after and loaded the maderstcok update( the one I am currently flashed to. I did try to activate however, it wont even make the call to activate.
    @Mopar: so I update my roaming pressing 2 within the activation menu? please explain

    Thanks I will attempt to SBF again? I heard Maderstcok made it so you could use their update instead of the SBF..?
    Maderstcok is an older file though, the full 2.3.340 is the latest. How are you doing it? Through RSDLIte? If so make sure you have the full 2.3.340, see here: Its at the top of the list, and the file name is " Android 2.2.1 System Version 2.3.340 Full (VRZ_MB810_2.3.34_1FF_01) (Current OTA)"

    Droid X SBF
    Where my time is spent away from the office!


  7. #6
    X Lurker Achievements:
    100 Experience Points31 days registered7 days registered
    bassbumper's Avatar
    Member #
    39109
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    I was using kds1 boot cd... I have mac

  8. #7
    Moderator
    Supporting Member
    Points: 25,450, Level: 96
    Level completed: 10%, Points required for next Level: 900
    Overall activity: 0.9%
    Achievements:
    3 months registered250 Experience Points100 Experience Points31 days registered7 days registered
    Awards:
    Frequent Poster
    mikeinrichmond's Avatar
    Member #
    9010
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Richmond, Va
    Posts
    7,668
    Liked
    392 times
    Quote Originally Posted by bassbumper View Post
    I was using kds1 boot cd... I have mac
    That's fine..afterwards and the phone reboots, do this:

    Power off, hold the home button then press and hold the power button until the android guy with the triangle shows up. Hit the search key, use the volume buttons to scroll down to wipe data/factory reset, choose it with the camera button, scroll down to yes, and choose it. It will do it's thing for about a minute. Hit the back button, then goto reboot and click it.

    After it boots back up, go through the setup process, and then goto the dialer and do *228, then option #1 to reactivate, then #2 for roaming wouldn't hurt..If that doesn't do it, try taking it to VZW and see if they can work some other magic on it for you..
    Where my time is spent away from the office!


  9. #8
    X Lurker Achievements:
    100 Experience Points31 days registered7 days registered
    bassbumper's Avatar
    Member #
    39109
    Join Date
    May 2011
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    thanks I will try that. It is appreciated..

Remove Ads

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 05-15-2011, 05:57 PM
  2. App that Records Phone Calls - and actually works for Droid X
    By livebig in forum Droid X General Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 03-27-2011, 12:13 PM
  3. 3G Hotspot drops signal and now locked out?
    By bobthebob in forum Droid X ROMs
    Replies: 8
    Last Post: 03-06-2011, 07:36 AM
  4. No Data connection during phone calls!
    By eugdroidx in forum Droid X General Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-20-2010, 03:51 AM
  5. Already bought something for the phone
    By Bryan in forum Droid X General Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 08-11-2010, 03:25 PM

Search tags for this page

bought a phone on cl
,
bought a phone on cl problems
,
dataworks phone
,
droid 1 no signal after pressing call
,

droid signal drops when trying to make a call

,
droid x full signal until i dial
,
droid x signal dropping when making a phone call
,

phone drops signal when a call is placed

,
phone full signal until i make a call
,

signal drops when calling

Click on a term to search our sites for related topics.